Dakar logo

Henno van Bergeijk


Drie keer eerder reed ik hem: De Dakar Rally. De eerste keer in Afrika, onervaren, zelfs naïef misschien… Het was maar goed dat ik niet wist waar ik aan begon! Maar met lef, verstand op nul en blik op oneindig kom je ver…. Op mijn dertig jaar oude XT reed ik hem uit, waar iedereen me voor gek verklaarde! De tweede keer ging het avontuur verder in Zuid Amerika en ook daar haalde ik de finish. De Derde keer ging ik om de reeks af te maken, maar een onfortuinlijke val beneden aan een grote duin in Peru bezorgde mij een flinke schouderblessure. Zo kwam er vroegtijdig een einde aan de Dakar 2013. De schouder is intussen geopereerd en als ik weer hersteld ben, wil ik het avontuur alsnog afmaken. Mijn vastberadenheid om de finish te halen is er alleen maar groter door geworden!
Ik zal, net als ik 2013, weer aan de start verschijnen met een Husaberg 450 FE. Ook zal ik het weer als kistrijder gaan doen. Dit betekent dat ik al het onderhoud aan de motor ook zelf moet doen, er is niemand die me kan en mag helpen. Dat is de echte oude Dakar spirit; de man en zijn machine!
Ook wil ik de Dakar dichterbij brengen bij iedereen die van avontuur en/of van motorrijden houdt! Niet iedereen heeft de mogelijkheid om de Dakar rijden, maar we willen wel iedereen de kans geven om dit van zo dichtbij mogelijk mee te maken. Vandaar het idee van crowdfunding: samen maken we dit mogelijk! Support Henno’s Rally Team, be part of our team en beleef ons avontuur naar de Dakar mee!